Lees hier de ervaringen met A&A Thuishulp

Mieneke werkt als huishoudelijke hulp:

“Het voelt als thuiskomen”

Mieneke (62) werd een jaar geleden ontslagen, nadat er door de coronacrisis geen werk meer voor haar was. Toen is ze aan de slag gegaan als huishoudelijke hulp bij A&A Thuishulp. 


“Ik werk nu ongeveer een jaar bij A&A Thuishulp. Ik werkte bij een schoonmaakbedrijf, en maakte kantoren schoon. Door het coronavirus gingen veel kantoren dicht, en was er geen werk meer voor me. Maar ik wilde graag weer aan de slag. Stilzitten is niks voor mij. Toen heb ik gesolliciteerd bij A&A Thuishulp. Nu heb ik al verschillende vaste cliënten.” 


A&A Thuishulp 

“Ik heb veel contact met de mensen van A&A Thuishulp”, vertelt Mieneke. “Als ik vragen heb, kan ik altijd bellen. Wat ik ook heel fijn vind, is dat als ik geen klik voel met een cliënt, er gewisseld kan worden. Dan zoeken ze verder naar iemand anders. Dat is beter voor mij, maar vooral ook voor de cliënt. Ik probeer het dan natuurlijk eerst wel een paar keer, maar als het niet lukt, dan lukt het niet. A&A Thuishulp begrijpt dit goed.” 


Voldoening uit mijn baan 

“Huishoudelijke hulp bieden aan ouderen is echt heel wat anders dan kantoorpanden schoon te maken. Mensen op het kantoor keken soms neerbuigend naar ons als schoonmaaksters. Dat is nu echt totaal anders. Mensen nemen mij zoals ik ben, en zijn echt blij met mij. Dat geeft zo veel voldoening. In de thuishulp bepaal je samen wat we die dag gaan doen, maar daarnaast is het ook nog eens heel gezellig. Ik kom binnen, en vraag hoe het gaat met de klant. Dan ga ik aan het werk, maar ook tijdens het werk blijven we vaak nog gezellig kletsen. Op die manier kun je echt een goede band met iemand krijgen. Dit werk voelt voor mij als thuiskomen.” 

Mantelzorgster Margreet:

“Ik zat tegen een burn-out aan”

Margreet (53) is mantelzorgster en zorgt voor haar vader. Voordat ze hulp kreeg van A&A Thuishulp, was dit enorm zwaar voor haar. Ze zorgde namelijk een hele tijd voor haar ouders. Eerst hielp ze beide ouders, maar sinds haar moeder in een verpleeghuis zit voor haar Alzheimer, zorgt ze alleen voor haar vader.


Mieneke: “Mantelzorger zijn van je beide ouders is echt zwaar. En omdat ze alle twee achteruit gingen, werd het alleen maar zwaarder. We hadden wel een hulp in huis, maar dat was particulier. En als zij ziek was of niet kon, moest ik ook nog eens het huishouden erbij doen. Mijn zus raadde mij toen aan om via een pgb van de Wmo een hulp in huis te nemen. Zo ben ik bij A&A Thuishulp terecht gekomen. Nu hebben wij Mieneke gekregen. Ze komt twee keer in de week. Mijn vader is weer zo’n stuk blijer geworden.”


Dag en nacht 

“Voordat ik hulp in huis had werkte ik ook nog. Elke avond na half 6 ging ik langs om mijn vader in bad te doen en om bijvoorbeeld de wc schoon te maken. Toen er ook nog eens problemen kwamen op mijn werk, zat ik bijna tegen een burn-out aan. Toch bleef ik steeds meer doen voor mijn vader, omdat ik zag dat mijn ouders zo achteruit gingen. Ik stond ermee op en ging ermee naar bed. Dat was niet meer vol te houden. Ik deed het echt met liefde, maar het werd gewoon te veel. Mijn privéleven heeft twee jaar stilgestaan.” 


“Nu gaat het gelukkig weer een stuk beter. Als ik nú langs kom bij mijn ouders, is het vooral om leuke dingen te doen, in plaats van alleen maar schoonmaken en helpen. De druk is echt veel minder geworden. Ik ga met mijn vader naar de kapper, ik doe boodschappen of ik ga een rondje met hem rijden. En mijn privéleven is ook weer terug aan het komen.” 


Quirine over haar thuishulp:

“Liefde op het eerste gezicht”

Quirine (50) woont in Rotterdam en heeft sinds een jaar een thuishulp. Omdat ze dag en nacht in de weer is met haar familiebedrijf, heeft ze geen tijd meer voor het huishouden.


Quirine woont in Rotterdam, is getrouwd en heeft twee kinderen. Ze is altijd druk met haar familiebedrijf, een advocatenkantoor. Ze werkt officieel veertig uur per week, maar feitelijk is ze er dag en nacht mee bezig. Toen ze van vrienden positieve verhalen hoorde over A&A Thuishulp, heeft ze meteen gebeld. Sinds een jaar doet haar thuishulp alle taken waar ze zelf geen tijd meer voor heeft.


Passen

“Hulp krijgen was héél makkelijk. Ik belde en vertelde mijn wensen voor de hulp in huis, maar ook wat voor type hulp in huis ik zocht. Zodat ze ook goed bij de familie zou passen. Toen ik Dominique ontmoette, was het eigenlijk liefde op het eerste gezicht. Er was meteen een klik!”


Persoonlijker

“Het voordeel aan A&A Thuishulp is dat ze snel en efficiënt zijn. Toen ik om een thuishulp vroeg was binnen een week alles rond. Alles is transparant, je weet meteen hoe veel het kost en waar je aan toe bent. Ook het contact met de mensen op kantoor is heel prettig. Ik kan Marjolein altijd bellen. Zij weet écht wie ik ben, dat maakt het zo veel persoonlijker.”