Thuishulp in regio Dordrecht

"A&A Thuishulp betekent voor u een vertrouwde dienstverlener die bijvoorbeeld de ene week de was doet en met wie u de volgende week samen kunt koken."


Sonia Thakoer, coördinator voor A&A Thuishulp in Dordrecht en de andere Drechtsteden

Wij zijn uw vertrouwde gezicht op het gebied van huishoudelijke ondersteuning, individuele begeleiding, mantelzorgondersteuning en persoonlijke verzorging in de regio Dordrecht

A&A Thuishulp is een bekende organisatie in uw regio. Wilt u weten wat voor u of uw naaste(n) de mogelijkheden zijn op het gebied van thuiszorg? Onze lokale coördinator Sonia Thakoer denkt graag met u mee.


Uw wens staat voorop. Daarom maken wij tijd voor een vrijblijvend en persoonlijk kennismakingsgesprek. Samen met onze lokale coördinator Sonia Thakoer bespreekt u welke ondersteuning u wenst en welke dagen en tijden u goed uitkomen. Mocht u interesse hebben, dan gaat Sonia op zoek naar een geschikte collega in Dordrecht en de andere Drechtsteden. 

Wij plannen altijd eerste een kennismakingsgesprek in tussen u of uw naaste(n) en onze hulpverlener. Zo weten we zeker dat er een klik is. Wij vinden het belangrijk dat onze cliënten gelukkig thuiswonen. Wij geloven erin dat de thuishulp of begeleider daar een belangrijke rol inspeelt. 


Plan een kennismakingsgesprek in met Sonia per e-mail
Of neem telefonisch contact op via 06-21317660.

“Na het overlijden van mijn man veranderde alles. Ik had nauwelijks meer aanspraak en dat miste ik heel erg. Sinds Fons bij mij komt, ben ik weer helemaal opgefleurd. Zo zijn we alle twee natuurliefhebbers. Ook wandelde ik vroeger heel veel, net als Fons. We kennen allebei de mooie plekjes en wandelroutes op Voorne. Zo heerlijk, dat schept een band.”

A&A Thuishulp vond Fons voor Nelly

“Na het overlijden van je vrouw verandert alles. Ik had nauwelijks meer aanspraak en miste dat vreselijk. Daarom ben ik zo blij met Petra. Ik ben gek op taal en maak vaak woordgrapjes. Zij vindt dat gelukkig net zo leuk. Ik wou dat de afwas af was, roept ze dan vanuit de keuken. Ja, we hebben zo’n plezier samen. Kijk, niemand kan natuurlijk je vrouw vervangen, maar ik voel me nu weer zo’n stuk blijer.” 

A&A Thuishulp vond Petra voor Arie

“Ik woonde vroeger in Puttershoek, maar zat op school in Oud-Beijerland. Ik fietste elke dag heen en weer met een groep klasgenoten. Nu ik niet meer zo zelfstandig ben, komt Lia me helpen. Ze is net als ik een echte Hoeksche, dus die weet wel wat fietsen is. Ze kent ook die hele fietsroute die ik deed. Dat voelt zo vertrouwd.”


A&A Thuishulp vond Lia voor mevrouw Tuinder

In Drechtsteden zijn wij actief in de volgende gemeenten:

A&A Thuishulp Drechtsteden is gecontracteerd met Zorgkantoor VGZ in Alblasserdam,
Dordrecht, Hardinxveld-Giessendam, Hendrik Ido Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.

Welke thuiszorg bieden wij in Dordrecht en de andere Drechtsteden?

Thuiszorg is veelomvattend. In de regio Drechtsteden bieden wij individuele begeleiding, huishoudelijke ondersteuning, 
mantelzorgondersteuning en persoonlijke verzorging.

Huishoudelijke ondersteuning in Dordrecht en de andere Drechtsteden

Van het schoonmaken van de badkamer en de keuken tot het zemen van de ramen en het wassen van kleding. Onze medewerkers bieden u veelzijdige hulp in en rondom het huis. Ze pakken taken zelfstandig op, maar werken ook op basis van de behoeftes van cliënten. Zo kan het zijn dat we de ene week (samen) boodschappen doen en koken en de andere week strijken en schoonmaken. 

Mantelzorgondersteuning in Dordrecht en de andere Drechtsteden

Als mantelzorger kan het zwaar zijn om verschillende ballen in de lucht te houden. Zowel de zorg als de regeltaken kunnen veel van u vragen. Wij ondersteunen u daarom bij het uitzoekwerk en de regeltaken op het gebied van welzijn, wonen, financiën en zorg. 

Onze informatie, ondersteuning en praktische oplossingen helpen u om de zorg goed en prettig te regelen. Samen zorgen we ervoor dat uw naaste(n) zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. 

Individuele begeleiding in Dordrecht en de andere Drechtsteden

In sommige gevallen is zorg op maat zeer belangrijk. Daarom bieden wij individuele begeleiding aan mensen met Alzheimer, Parkinson of een andere beperking.

Individuele begeleiding kan zowel hulp als gezelschap zijn.  Zo gaan we mee tijdens een bezoek aan een arts of maken we samen een wandeling in het park. Ook kan een dienstverlener in afstemming met de fysiotherapeut oefeningen doen na een val of een heupoperatie.

Heeft de cliënt behoefte aan ontspanning? Dan komen de spelletjes op tafel en wordt er de tijd genomen voor een kop koffie. 

Persoonlijke verzorging in Dordrecht en de andere Drechtsteden

Soms wordt de persoonlijke verzorging lastig voor een thuiswonende. De vriendelijke medewerkers van A&A Thuishulp ondersteunen daarom bij handelingen waaronder wassen, baden, omkleden, opstaan of naar bed gaan, incontinentie en het aanbieden van medicatie en eten en drinken. 

Wlz-indicatie en andere vergoeding in Dordrecht en de andere Drechtsteden

De zorg van A&A Thuishulp wordt vergoed indien u een Wlz-indicatie heeft. We zijn gecontracteerd voor de Wlz (Wet Langdurige Zorg) met Zorgkantoor VGZ Waardenland waar Dordrecht en de andere Drechtsteden onder vallen. Indien u een Wlz-indicatie heeft, dan betaalt u voor onze hulp alleen de eigen bijdrage aan het CAK. Deze is vanaf € 26 per maand. Wij kunnen dus Zorg in Natura (ZiN) leveren. Dat is goed nieuws, want dat betekent dat u geen administratie hoeft te doen.

Krijgt u al zorg via een Wlz-indicatie en is er nog ruimte binnen uw Wlz-budget? Dan is de ondersteuning van A&A Thuishulp gratis. Neem gerust contact met ons op om daar meer over te horen. 

Aanvullende of toch liever andere hulp?

Heeft u behoefte aan zorg op maat? Wij kunnen u deze op diverse manieren leveren. Indien u meer hulp wilt dan u krijgt via de Wlz, dan is het mogelijk om uw vertrouwde hulp extra te boeken via ons.

Neem vrijblijvend contact op met coördinator Sonia sonia@aathuishulp.nl
Of neem telefonisch contact op via  06-21317660.